Benvinguts/des al nostre blog!

Benvinguts/des al nostre blog!

lunes, 7 de junio de 2010

El nostre projecte!


El nostre projecte es basa en el Hot Potatoes. Consisteix a realitzar una sèrie d’activitats que ens ajuden a relacionar aspectes sobre un tema concret, conèixer-los més profundament i divertir-nos aprenent, ja que totes les activitats de les que disposem al Hot Potatoes tenen un objectiu educatiu, en aquest cas, aprendre aspectes sobre els animals.

Així doncs, aquesta aplicació didàctica, ens permet crear exercicis lúdics que, a més de ser dinàmics potencien un aprenentatge significatiu pels nens/es. Cal dir que a part de tots aquests factors que ens ajuden positivament a reforçar els nostres coneixements, també fomenten l’aprenentatge de les tècniques informàtiques, una competència que s’ha d’estimular des de ben menuts.
Per tant, direm que amb aquest projecte, els nostres alumnes assoleixen diverses competències, com és l’ús de les TIC, la llengua catalana, etc.
La finalitat de l’elaboració d’aquest recurs és consolidar els continguts treballats a l’aula i reforçar-ne l’aprenentatge. D’aquesta manera, és el mateix alumne/a el qui participa activament en el seu procés, la qual cosa el motiva a l’hora de treballar.
Respecte als continguts d’aquesta activitat direm que els principals són:
· Classificació dels animals del nostre entorn immediat i llunyà.
· Coneixement de les característiques dels animals (alimentació, moviment...)
· Aplicació dels coneixements previs
· Aprenentatge en espiral
· Iniciació al món de la informàtica
· Associació de conceptes i imatges
· Coherència i cohesió de frases en llengua catalana
Encara que aquest tema es tracta a l’àrea de Medi natural, també tractem continguts d’altres àrees com la llengua catalana i tecnologies de la informació i la comunicació, les quals estan presents en tots els aprenentatges dels nostres alumnes.
Les activitats que podem trobar al Hot Potatoes són les següents:
· JCloze: consisteix a omplir els buits que apareixen en un text que parla de les característiques principals de cada grup d’animals. Aquests trets no disposen de cap pista, però s’ha de posar un exemple de cada un d’ells i aquests sí que disposen d’una pista, de tal manera que l’activitat pot resultar una endevinalla.
· JMatch: es tracta de relacionar unes imatges d’animals amb el seu grup de mamífers, aus, peixos, etc. corresponents.
· JMix: s’han d’ordenar els fragments del conte de La gallina i la llebre de manera lògica per tal d’aconseguir formular l’organització de les seqüències que el formen.
· JCross: consisteix en la formulació dels mots encreuats que apareixen sobre els animals mamífers. Aquesta activitat consta d’una sèries de pistes que ajudaran als participants a realitzar-la.
Pel que fa a la metodologia, direm que vam emprar els nostres coneixements previs i basant-nos en ells vam fer una recerca de la confecció d’un Hot Potatoes. Tenint en compte els objectius i continguts que ens havíem plantejat, anunciats anteriorment, vam escollir un tema per a treballar amb els nens i vam triar el dels animals perquè és un tema que agrada als infants i els coneixen. Això facilita la creació d’una activitat d’aquest tipus. Un cop trobada la informació necessària per la creació d’aquesta aplicació va començar la tasca l’elaborar els exercicis necessaris per a que els alumnes pugin aprendre i divertir-se a la vegada.
Hem utilitzat la pàgina web del youtube, de l’xtec i la web oficial del Hot Potatoes per obtenir una informació que necessitàvem per poder crear aquest projecte. També hem fet una recerca de diferents textos i imatges per la creació de cadascuna de les activitats.
Per finalitzar, parlarem de l’avaluació. Si es tracta de parlar de l’avaluació que nosaltres fem del projecte creiem que és un recurs que tots els mestres haurien de conèixer per poder-los aplicar a l’aula, ja que aquests ajuden a reforçar els continguts treballats a classe amb activitats lúdiques i informàtiques que tant motiven a nens i adolescents. I pel que fa a la manera en que avaluaríem aquestes activitats als alumnes seria:
· Bon comportament alhora de realitzar les activitats.
· Participació activa en la tasca.
· Utilitzar els coneixements treballats a l’aula.
· Bon ús dels ordinadors i aplicacions.
Cal destacar que la manera d’avaluar-les no es centra en el resultat de l’activitat, ja que no és una activitat avaluativa, sinó una activitat de classe, que s’inclou dins el procés d’aprenentatge.



Activitats:

- JCross: Mots encreuats
- JCloze: Omplir espais en buit
- JMix: Ordenar un conte
- JMatch: Relacionar imatges

2 comentarios:

  1. Bona varietat de jocs entretinguts i divertits per passar una bona estona!

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies!
    Estem contentes que t'hagin agradat i esperem que t'hi apuntis si tens ganes de passar una bona estona.

    ResponderEliminar